Тип на донација
Сума

или

 

Почнувајќи од 1-ви септември нашите СОС претставници ќе можете да ги сретнете на разни локации низ Скопје.

Ќе ги препознаете по нивните ведри лица и брендирани маички во портокалова боја. Ќе можете да поразговарате со нив и да дознаете повеќе за работата на СОС Детско село и секако, најважно, да станете наш СОС Пријател и да ни помогнете ЗАЕДНО ДА МЕНУВАМЕ ЖИВОТИ!

 

 

Дали сте спремни ЗАЕДНО ДА МЕНУВАМЕ ЖИВОТИ?

Што значи да се бидеСОС пријател?

СОС Пријател значи дека континуирано, на месечно ниво ќе донирате сума по Ваша желба и ќе овозможите среќно и сигурно детство на децата и младите поддржани од СОС Детско село.

Средствата кои нашите СОС Пријатели ги донираат се директна поддршка за децата и младите поддржани од СОС Детско село и се користат исклучиво за покривање на нивните тековни потреби и трошоци.

 

Како да ги препознаетеСОС претставниците?

  • Секогаш и единствено ќе бидат присутни на локациите кои секоја недела ќе бидат објавувани на веб страната и на социјалните мрежи на СОС Детско село.
  • Секогаш носат портокалова маица и други брендирани обележја на СОС Детско село со слоган АЈДЕ ДА МЕНУВАМЕ ЖИВОТИ
  • Секогаш на себе имаат ID беџ (легитимација) со лични податоци за идентификација
  • Секогаш можете нивните фотографии да ги видите на нашата официјална веб страна
  • Секогаш со себе носат електронски уреди (таблети) со единствена и безбедна апликација за онлајн донирање.

 

 

ВАЖНО: Во ниеден случај нашите СОС претставници нема да примаат донации во готовина!

 

Неделна табела на локации

Понеделник Вторник Среда Четврток Петок Сабота Недела
Тим 1 11:00-15:00

Vero GTC

16:00-20:00

Ramstor Debar Maalo

16:00 – 20:00

Tinex Dramski

11:00 – 15:00

Tineks Gradski Dzid

16:00 – 20:00

Lisa

16:00 – 20:00

Tineks 3 Mak.

11:00-15:00

Zebra

16:00 – 20:00

Tineks 3 Mak.

11:00-15:00

Ramstor Mall

11:00-15:00

Vero GTC

11:00-15:00

Kit-Go Taftalidje

11:00 – 15:00

City Mall

Тим 2 16:00-20:00

Capitoll Mall

16:00-20:00

Kit Go Taftalidje

16:00 – 20:00

Zebra

16:00 – 20:00

Vero Jumbo

16:00 – 20:00

Tinkes Dramski

16:00 – 20:00

Kit-Go Kisela Voda

16:00 – 20:00

Vero Kisela Voda

16:00 – 20:00

Capitoll Mall

16:00 – 20:00

East Gate

16:00 – 20:00

Vero jumbo

11:00 – 15:00

Capitol Mall

11:00 – 15:00

Vero jumbo

Тим 3 16:00-20:00

Ramstor Gorno Lisice

16:00-20:00

Ramstor Djevahir

16:00-20:00

Lisa

16:00 – 20:00

Tineks Karposh 3

16:00 – 20:00

Tineks 3 Make.

16:00 – 20:00

Ramstor Dzevahir

16:00 – 20:00

Ramstor Debar Maalo

16:00-20:00

Ramstor Gorno Lisice

16:00 – 20:00

City Mall

16:00 – 20:00

Tineks Dramski

16:00 – 20:00

Tineks K.3

16:00 – 20:00

Vero Kisela Voda

16:00 – 20:00

Zebra

16:00 – 20:00

Lisa

16:00 – 20:00

City Mall

16:00 – 20:00

East Gate

11:00 – 15:00

East Gate

Зошто да станетеСОС Пријател?

Нашата организација овозможува долгорочна и континуирана поддршка на децата и младите без родителска грижа се до нивното целосно осамостојување. Со вашите редовни месечни донации Вие ќе ни помогнете заедно да ги менуваме животите на многу деца и млади и да им пружиме шанса за среќна и сигурна иднина.

Како да станетеСОС Пријател?

Начинот на кој што можете да станете наш СОС Пријател е многу едноставен

Со помош на нашите СОС претставници кој ќе бидат достапни на јавни локации низ град Скопје и кои секогаш ќе можете да ги препознаете по портокаловата боја на СОС Детско село. Тие со себе носат сигурна и безбедна апликација преку која ќе можете да ја направите вашата донација. Доколку сепак се одлучите донацијата да ја направите преку ваш уред, тоа можете да го направите преку скенирање на посочениот QR код од нашите СОС Претставници. Нивните позиции секогаш ќе можете да ги видите на табелата како и на социјалните мрежи на СОС Детско село.

или

Со отворање траен налог во вашата матична банка:

Примач: СОС ДЕТСКО СЕЛО
Банка на примачот: НЛБ Банка
Трансакциска сметка: 210-055217340-187
Цел на дознака: СОС Пријател

 

Сите лични податоци кои ќе ги оставите ќе бидат користени согласно Законот за заштита на лични податоци.

Правила и начин на користење на личните податоци

 

КАКО ДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА БИДЕТЕ НАШ СОС ПРИЈАТЕЛ?

Ако вашите можности повеќе не ви дозволуваат да донирате, можете да ги откажете редовните месечни донации во секое време.

Контактирајте со нас по е-пошта: ana.ivanovska@sos.org.mk или по телефон: 078/254-245, и ние ќе ве упатиме кон понатамошните чекори.

Во случај да се променат околностите и да одлучите повторно да станете СОС Пријател, слободно контактирајте не – ќе ни биде драго.

 

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

Сите информации поврзани со СОС Пријател, тековните настани, како и оние поврзани со работата на СОС Детско село може да се најдат на нашата веб -страница или на нашите социјални мрежи (Фејсбук, Инстаграм, Линкдин, канал на Јутјуб).

Доколку не ги пронајдете информациите што ги барате, секогаш можете да не контактирате и да поставите прашање преку е-пошта: stanisosprijatel@sos.org.mk или по телефон: 02/32 90 556.

БРОШУРА Ф2Ф

Наши поддржувачи

Неизмерно сме им благодарни на нашите партнери / компании кои бесплатно ни даваат простор за промоција на нашата работата и споделување на нашата мисија. Без партнери како вас, нашата работа не би била возможна.

Ви благодариме што сте наши СОС Пријатели.