Тип на донација
Сума

или

veligdenski jajca sos detsko selo 2023

18 мај 2023

Велигденска авантура

Денес беше Велигден, и беше толку магичен ден!
Ден полн со радост и возбуда, токму затоа сакам да ги споделам сите емоции што ги почувствував и да раскажам што се случи.

Првото нешто наутро, се разбудив и истрчав долу во дневната соба. Мама Наташа вчера ни кажа дека ни спрема интересно изненадување, па сега срцето ми трепереше од исчекување.
На масата во дневната соба стоеше писменце. “Следи ги чоколадните шарени јајца“ – пишуваше во него.
Почнав да ги следам, кикотејќи се со секое ново откритие. Дневната соба беше претворена во мапа за лов на богатство, а трагата водеше дури и во дворот. Се чувствував како вистински авантурист кој бара скриени богатства.

veligden sos detsko selo 2023
Кога ги најдов сите јајца, мојата корпа беше преполна со чоколадна “богатство“. Едвај чекав да се препуштам на вкусните задоволства! Авантурата и радоста беше прекрасна и уживав во секој момент.

veligden sos detsko selo 2023

Но, Велигден не е само за чоколадните јајца.
Попладнето сите се собравме на посебен празничен семеен ручек. Масата беше украсена со прекрасни украси, а во централниот дел имаше голема чинија со шарени Велигденски јајца и една мала бубамара во средина.
Ги споделивме нашите приказни и смеа за авантурата која ни ја подготви мама Наташа, а моето срце се чувствуваше полно бидејќи бев опкружена со моите најблиски. Ова ме потсети колку е важно семејството и колку сум благодарна што ги имам во мојот живот.

veligdenski jajca sos detsko selo 2023

И сега, додека се подготвувам да спијам, размислувам за денот. Срцето ми е преплавено од среќа. Велигден е ден на љубовта, семејството и да, на малите чоколадни јајца 😊