Тип на донација
Сума

или

29 декември 2021

Успешно завршен IT4Charity 2021

Успешно е завршен традиционалниот донаторски проект IT 4 Charity – 2021!

Концептот на хуманитарна активност за 2021 во кој  ИТ компаниите донираа средства за секој изминат зелен километар (физички активности како пешање, трчање и возење велосипед)  од страна на нивните вработени го затвораме успешно со обезбедени 20.135 евра наменети за децата и младите поддржани во СОС Детско село.

IT 4 Charity – 2021 го подржаа:

  • 15 ИТ компании
  • 528 вработени
  • Се поминаа 60906.58км пешки
  • Се извозеа 13973.69 км со велосипед
  • Се заштедоа 1946.89 CO2 честички
  • И се собраа 20.125 евра

Горди сме на овие 15 ИТ компании кои помогнаа во остварување на мисијата на СОС Детско село: Топол дом и грижа за секое дете!