Тип на донација
Сума

или

10 февруари 2023

Ти летуваш, ЈК ТРАВЕЛ донира за СОС Детско Село

Од секој уплатен аранжман ќе бидат донирани средства во СОС Детско село за децата кои се поддржани од оваа организација да имаат поквалитетен живот, потенцираа од Агенцијата ЈК Травел кои денес официјално го потпишаа договорот со СОС Детско село за кампањата „Ти летуваш, ЈК Травел донира“ која ќе трае до 22 јуни 2023 година.

“Секоја донација за нас е важна и потребна за обезбедување на квалитетна грижа и поддршка на 460 деца и млади без родителска грижа. Партнерството и соработката со ЈК Травел е показател за агенција со визија за општествена одговорност, така што сите средства ќе бидат  наменети за потребите на децата, а сите одвоени средства со купувањето на летен аранжман во Агенцијата, кај нас менува животи.”- велат од СОС Детско село.

Кампањата ќе трае до 22 јуни годинава, а ЈК Травел планира да организира и тим билдинг заедно за вработените и со децата, засадување на дрвја и уште многу други заеднички активности, бидејќи според нив секој детски сон заслужува да се оствари.

– Навистина сме среќни како туристичка агенција што започнавме со кампањата и години наназад сме општествено одговорни. Токму со оваа кампања сакаме да бидеме пример и за останатите компании секогаш да им даваме поддршка на оние кои им е најпотребно. Со кампањата сакаме да ги поттикнеме вистинските вредности кај луѓето, колку е важна вистинската грижа за другите, во овој случај поточно грижата на децата и младите без родители и родителска грижа да имаат топол дом, да растат во семејство, да бидат среќни, да имаат среќно и безгрижно детство, така што ајде заедно да го сториме тоа преку „Ти летуваш, ЈК Травел донира“, потенцираат од туристичката агенција.

 

СОС Детско село веќе 20 години е посветено на грижа на деца и млади без родители и родителска грижа, од таму и потребата на ЈК Травел се вклучија за да ги поддржат.