Тип на донација
Сума

или

Корпоративни партнерства

 

Во СОС Детско село цврсто веруваме во општествената одговорност и влијанието на бизнис заедницата во Македонија.

Благодарение на поддршката на драгите пријатели заедно ги менуваме детските животи и создаваме можности за децата кои во животот немале прилика да се радуваат на среќно детство и мечтаат за успешна иднина.

Нашата грижа е долгорочна и затоа сме единствени кои може да кажат дека сме одгледале добри, чесни и успешни млади луѓе и дека сме ги задржале семејствата заедно.

Секако, сето ова не можеме да го постигнеме сами, неопходна ни е вашата поддршка.

Поддржувајќи нè, Вие ни овозможувате да обезбедиме најквалитетна грижа за децата, тие да растат во топол дом, опкружени со родителска љубов и поддршка.  Вие ни помагате да ги поттикнеме слободно да ги развиваат своите капацитетиги, да ги подготвиме за предизвиците кои со себе ги носи животот, и да им овозможиме да станат успешни млади луѓе кои активно придонесуваат во нашето општество.

Зошто да нè изберете нас?

 • Бидејќи Ниту едно дете не треба да расте само.
 • Бидејќи имаме 69 годишна традиција како меѓународна организација и 16 години искуство во Македонија во згрижување на деца и млади без родители и родителска грижа и поддршка на семејства изложени на ризик.
 • Како организација ние директно придонесуваме кон постигнување на целите за одржлив развој 2030
 • Бидејќи сме подготвени заедно со вас,низ креативност и создавање на заедничка стратегија, без разлика дали сте мал бизнис или мултинационална компанија.

Вашиот бенефит

 • Инвестирате во иднината на децата
 • Придонесувате кон градење на социјално општество
 • Ги мотивирајте вработените и ја зголемувате нивната гордост и лојалноста кон компанијата
 • Ја демонстрирате и зајакнувате вашата корпоративна општествена одговорност
 • Станувате партнер на стабилна и препознатлива меѓународна организација за социјален развој

Како може да помогнете?

 • Станете компанија пријател на СОС Детско село
 • Станете спонозор на СОС семејство
 • Спонозрирајте некоја од програмите: СОС Детско село , Зајакнување на семејства, СОС програма за грижа за млади
 • Корпоративно волонтерство
 • Мотивирајте ги своите вработени да донираат директно од плата и вие удвојте ја таа сума
 • Донирајте производи и услуги
 • Брендирајте го својот производ или услуга со логото на СОС Детско село и донирајте дел од приходите
 • Нарачајте новогодишни честитки

 

Контактирајте нè за повеќе информации:

Рахела Евтимова

Лице за обезбедување на средства од компании

rahela.evtimova@sos.org.mk

тел. +389 (0)75 266 699