Тип на донација
Сума

или

16 септември 2021

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕРИ

Потребни се волонтери (9 извршители) кои би се вклучиле во работа на програмата за поддршка на згрижувачки семејства и развој на деца.

Нудиме платен ангажман од 4 часа дневно во квалитетна работна средина.

 

Работни задачи и одговорности

-Поддршка во описменување на деца на возраст од 6 до 10 годишна возраст

-Поддршка во учење на основни математички операции (броење, собирање, одземање, таблица множење итн.)

-Поддршка во совладување на наставни содржини и пишување на домашни задачи

 

Критериуми за пријавување се:

-Државјанин на РМ

-Високо образование од општествени науки (педагошки науки, социјална работа или  психолошки науки)- се смета за предност

-Способност за работа во тим

-Комуникативна и адаптибилна личност

-Познавање на Microsoft office ќе се смета за предност

-Толерантна личност која е подготвена да работи во мултикултурна средина

-Вештини за позитивна и ненасилна комуникација со деца и младинци

 

 

Доколку сте заинтересирани, ве молиме јавете се на 071 373 302 или испратете кратка биографија на ljupco.trifunovski@sos.org.mk

Крајниот рок за пријавување е  25.09.2021