Тип на донација
Сума

или

2 септември 2022

Мојата шанса беше моето учење

Моето име е Јован и потекнувам од источниот дел од нашата земја.

Со ова би можел да го заокружам моето претставување доколку на своја 4 годишна возраст не пристигнав во СОС Детско село. Сега знам што значи да се има втора шанса во животот.

Првата песна ја напишав за мама Бојана
Пораснав во семејството на СОС мама Бојана, со многу деца и бев опкружен со љубов и внимание. Мојата мама Бојана ме водеше низ првите чекори, ме научи на првите зборови, но и на многу животни правила според кои сè уште се водам.
Малкумина деца без родители имаат сила и моќ да преминат преку осамениот период, но и да се ослободат од тоа лошо чувство. Многумина не го наоѓаат ни најскромниот извор на поддршка што им е потребен за да се ослободат од осаменоста и тагата или загубата.

Мојата шанса беше моето учење

9-то одделение го завршив со втора награда на државниот натпревар по математика.
Сега сум дипломиран на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство. Почнав да работам од мал, и за мене секоја работа беше ново искуство. Сега започнав да работам во областа на ИТ и се обидувам да бидам добар професионалец за да можам да им помагам и на другите деца.
Може да се нарече среќа, амбиција или поедноставно, желба за успех. Но, сигурен сум дека немаше да успеам без Вашата помош!

Јас се викам Јован. Јас имам 24 години и мислам дека можете да се гордеете со мене! Мојата животна приказна сега е успешна благодарение на СОС Детско село и Вашата несебична поддршка. Наскоро ќе започне нова учебна година, а мојата успешна приказна може да стане реалност и на повеќе од 300 деца и млади без родители поддржани од СОС Детско село.