Тип на донација
Сума

или

Како помагаат граѓаните

 

Секое дете припаѓа на семејство и расте со љубов, почитување и чувство на сигурност-ова е визијата на нашата организација.  

СОС Детско село Македонија веќе 16 години се грижи за децата, семејствата и локалната заедница. За децата без родители и родителска грижа обезбедуваме семеен модел на грижа во рамките на кој во моментов се грижиме за 120 деца и млади без родители и родителска грижа. Ги зајакнуваме социјално загрозените семејства и ги јакнеме нивните капацитети се со цел да превенираме одвојување на децата од својата семејна средина, секој ден поддржуваме повеќе од  350 деца и млади кои се во ризик да ја загубат грижата од своите семејства. Ние сме гласот на децата во ризик, ги застапуваме и лобираме за овие најранливи категории во заедницата со цел да обезбедиме дека Ниту едно дете нема да расте само.  

На овој пат секако не сме сами. Благодарение на вашата поддршка ги менуваме детските животи и создаваме можности за децата кои во животот немале прилика да се радуваат на среќно детство и мечтаат за успешна иднина.  Нашата грижа е долгорочна и затоа сме единствени кои може да кажат дека сме одгледале добри, чесни и успешни млади луѓе и дека сме ги задржале семејствата заедно. 

Поддржувајќи не, Вие ни овозможувате да обезбедиме најквалитетна грижа за децата, тие да растат во топол дом, опкружени со родителска љубов и поддршка.  Вие ни помагате да ги поттикнеме слободно да ги развиваат своите капацитетиги, да ги подготвиме за предизвиците кои со себе ги носи животот, и да им овозможиме да станат успешни млади луѓе кои активно придонесуваат во нашето општество. 

СОС детско село Македонија се обврзува дека сите донирани средства ќе ги троши исклучиво за остварување на своите цели и мисија на организацијата. 

 

Како можеш да помогнеш? 

Донирај on-line 

Биди СОС Пријател 

Заврти на телефонскиот број за донации 

Донирај производи 

Купи Новогодишни честитки 

Волонтирај 

 

Сметка за донација на СОС детско село Македонија 

210 055 217 340 187 во НЛБ Банка 

 

Контактирајте не за повеќе информации: 

Aна Ивановска 

Одговорно лице за обезбедување на средства 

ana.ivanovska@sos.org.mk 

тел.+ 389 78 254 245