Тип на донација
Сума

или

27 септември 2022

Се одржа првата Хуманитарна ИТ трка во организација на СОС ДЕТСКО СЕЛО 🏃🏻‍♀️💙

 

Денес, на 25 септември 2022 година се одржа првата хуманитарна ИТ трка во организација на СОС Детско село.

Учествуваа 120 вработени од 15 ИТ компании во две категории:

  • Велосипед
  • Трчање

 

 

На целта се одржа настан на кој се доделија благодарници за сите учесници и се доделија медаљи за најдобрите 3 постигнувања по категории.

Присутните натпреварувачи на целта во паркот Авионче уживаа во 1 часовен настан заедно со децата и младинците поддржани од СОС Детско цело.

 

 

СОС Детско село упатува голема благодарност до компаниите кои го поддржаа

Донаторскиот проект “IT 4 Charity 2022’ оваа година и се обединија сите вработени во Tech индустријата.

И тоа: Slice, Valtech, EmbedSocial, CodeIT, OneInside,  Cognism, CapCargo  Challenger, Symphony, IT labs, Bright Marbles, Axapta Masters, Semos Cloud, Furious Avocado, Mima IT Services.

Благодарност и до сите подржувачи на настанот кој ни помогнаа во организација на трката и тоа Триглав Осигурување, Халкбанка, Макпрогрес, КЛС.

 

 

Овие 15 компании и подржувачи на Донаторскиот проект “IT 4 Charity RUN 2022’ заеднички обезбедија 25.200 ЕУР за подршка на работењето на СОС Детско село.

 

 

Галерија