Тип на донација
Сума

или

edno semejstvo 2023

14 март 2023

Годишен настан за доделување на признание на најголемите донатори и поддржувачи на СОС Детско село ЕДНО СЕМЕЈСТВО 2023

Настанот претставува годишна церемонија за благодарност на солидарноста и поддршката на корпоративните и индивидуалните донатори на СОС Детско село во 2022 година.

Елизабета Ѓоргиевска

Настанот го отвори почесениот говорниик и покровител на настанот: г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска прва дама на РСМ. Домаќини говорници беа Национален Директор г-ѓа Јулијана Накова Гапо и претседателот на УО на СОС Детско село д-р Александар Трајковски.

Александар Трајковски.

Вистинска привилегија е што и нашата мала држава преку СОС Детско Село е дел од големото интернационално семејство, кое повеќе од 70 години во 136 земји во светот работи и е посветено на помош и поддршка на најранливите – децата и младите без родителска грижа.

edno semejstvo 2023

За секојдневната борба да се успее и да се биде тука за овие деца и млади, згрижувачите и родителите кои имаат потреба од поддршка, од исклучителна важност е целата заедницата на корпоративни и индивидуални донатори.

edno semejstvo 2023

 

СОС Детско село изрази Голема благодарност до компаниите Алкалоид АД Скопје, Нептун македонија, Флек Кредит, Осигурување Македонија, Пивара Скопје кои добија Статуетка за Најголем корпоративен донатор во 2022 година. Статуетка за најголеми партнери за поттикнување на донаторството во 2022 година добија Веро Маркети, ЈП Водовод и канализација-Скопје и Ракометна Федерација на Македонија.

edno semejstvo 2023

Статуетка за најголеми донатори за донации во добра 2022 добија Microsoft Македонија, Гранит АД Скопје и Окта АД Скопје.

edno semejstvo 2023

 

Покрај овие признанија уште голем број на компании и индивидуалци добија плакети и благодарници за поддршката и кампањите со помагаат да се одржува и зајакнува мисијата на СОС Детско село, ТОПОЛ ДОМ И ЉУБОВ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ