Тип на донација
Сума

или

13 јануари 2023

Дворот на СОС Детско село блесна со својот празничен изглед

Радоста на празниците и празничната магија во СОС Детско село започна да се чувствува уште на почетокот на месец декември. Со нетрпение и голема желба почнаа подготовките.
Вредните рачиња на децата, секако со “мала“ помош на чичко Трајан и батко Љупчо за момент овозможија дворот да се облече во преубаво новогодишно руво.
“Јас ќе ја накитам оваа елка, доволно сум висока за да стасам да ја закачам ѕвездата на врвот!“- на цел глас извикуваше малата Ангела, среќна и задоволна дека пораснала во висина и оваа година ќе успее сама да ја накити елката во дворот на СОС Детско село.
Сега со нетрпение ги очекуваме и првите снегулки кои како вистински украси ќе дадат преубав и посебен зимски изглед.

Погледнете ја подолу во галеријата на фотографии целата атмосфера.