Тип на донација
Сума

или

15 декември 2022

Среќни сеќавања за секое дете

Цеце на свои осум години е згрижена во СОС Детско село и детството го поминува со згрижувачката Наташа.
„Некои врски со луѓето ги добиваме со раѓање, а некои пак ги добиваме низ животот како подарок. Тие се големи и нераскинливи, водени од емоции и љубов.“ – вели Цеце.
„Да ме прашавте пред многу години, мојата единствена новогодишна желба беше да имам семејство и некој кој ме сака. И тоа го добив, мојот животен подарок и моето семејство е мојата згрижувачка – мајка Наташа.
Од првиот ден кога ме фати за рака, Мајка, ми дава безусловна љубов и поддршка. Еве и сега, на мои 25 години, таа е тука за мене. Мајка секогаш ме охрабрува да бидам силна, неизмерно ми веруваше и ми верува. Таа нејзина поддршка ме изгради низ животот и денес сум самостојна млада личност благодарејќи на неа.“

Цеце денес со радост ги гледа сликите од старите албуми и со задоволство СЕ СЕЌАВА на своето детство поминато во
СОС Детско село.