Тип на донација
Сума

или

6 ноември 2018

СОС Детско село Македонија стана сопственик на нов автомобил Шевролет „Круз“ – донација од компанијата Шевролет

На 12.04.2011 СОС ДЕТСКО СЕЛО МАКЕДОНИЈА и ШЕВРОЛЕТ И АУТОМАКЕДОНИЈА АД СКОПЈЕ, заеднички  ја прославија 100 годишнината од постоењето на Шевролет, најголемиот бренд на групацијата General Motors. По повод овој јубилеј во СОС детското село беше организира голема роденденска забава на која за потребите на децата од СОС детско село беше донаран Автомобил Шевролет Круз како и ваучер за бесплатен сервис за првите 100.000 км од страна на овластниот дилер Аутомакедонија АД Скопје. .

sevrolet1

sevrolet5

Шевролет Круз и ги врачи на директорката на СОС Детско село Makeдонија Јулијана Гапо a претседателката на Управниот Одбор Владанка Давковска се заблагодари и им додели благодарници на донаторите за оваа значајна донација која ќе овозможи да се унареди квалитетот на живеење на децата од СОС ДЕТСКО СЕЛО.

Познатиот водител и актер Сашко Коцев ја имаше улогата на водител и беше главен координатор на  детските игри  и натпревари организирани по овој повод. Децата имаа можност да ги покажат своите способности во сликарска колонија во која цртаа автомобили, се сечеше и роденденската торта со сто свеќички, а најинтересна за нив беше играта со натпреварувачки карактер ,,Борба со Балони,,. Победникот, како и сите деца кои учествуваа во играта добија подароци. Настап имаа и каратистите на карате клубот кој е поддржан од АУТОМАКЕДОНИЈА кои подготвија специјален перформанс.

sevrolet2

Роденденската забава ја разубави и настапот на бендот на младинците на СОС детско село на кои им се придружи и СОС Амбасадорот Ламбе Алабаковски и заедно со нив изведе неколку нумери меѓу кои и песната Биди Пријател наш, компонирана од Ламбе и Дарко Димитров за децата од СОС детското село.  Оваа донација претставува дел од глобалната акција на Шевролет со која означувајќи ја стогодишнината од своето постоење во акцијата “Wheels for kids” симболично ќе донира сто автомобили на  СОС детските села ширум континентот.

sevrolet3