Тип на донација
Сума

или

6 ноември 2018

Премиерот Никола Груевски и Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов го посетија СОС Детското село

Премиерот на Р.М г-динот Никола Груевски, во придружба на Министерот за труд и социјална политика г-динот Диме Спасов, во пресрет на новогодишните празници, традиционално ги посети СОС згрижувачките семејства во населбата Ченто и со желби за среќа, радост и успех во иднината им ја честитка Новата 2015 година.

Со претстава која сами ја подготвија, дечињата ја изразија својата благодарност до премиерот Груевски, кој во оваа пригода им донираше новогодишни пакетчиња.

grujo

Изминатата година ја одбележавме со одлична соработка со СОС Детско село. Почнавме финансиска поддршка на сите згрижувачки семејства ангажирани во Детско село и така ќе продолжиме. Почнавме и една современа и квалитетна програма за едукација на згрижувачките семејства во Македонија, преку која се обучија над 40 згрижувачки семејства, 20 обучувачи на потенцијални згрижувачки семејства со што се покажува и успехот на кампањата што стартуваше оваа година за зголемување на бројот на згрижувачките семејства.” изјави министерот за труд и социјална политика Спасов. 

grujo

Потпретседателот на Управниот одбор на СОС Детско село Г. Двојаков во знак на благодарност му врачи благодарница на Г. Груевски.

 

blag