Тип на донација
Сума

или

6 ноември 2018

Посета на СОС Детско село од поранешниот претседател на РМ, Г-динот Бранко Црвенковски

На 29.12.2010 традиционално , шеста година по ред, по повод Новогодишните празници , децата од  СОС ДЕТСКО СЕЛО ги посети поранешниот претседател Бранко Црвенковски  и им подари новогодишни пакетчиња.  Децата, како добри домаќини,  се претставија со музичка точка  и а нашиот талентиран маѓионичар  Мартин , со подршка на претседателот Бранко Црвенковски, ги презентираше своите нови маѓионичарски трикови.

Претседателот го поздрави и се обрати Националниот Директор на СОС ДЕТСКО СЕЛО Македонија, Г-ѓа Јулијана Гапо  и ја презентираше работата на организацијата СОС ДЕТКО СЕЛО; која покрај тоа што работи на полето на заштита и згрижува деца без родители и родителска грижа,го покрива и полето на превентивата со два превентивни проекти во општина Гази Баба и Шуто Оризари, во рамките на кои организацијата поддржуваше окулу 300 деца во текот на 2010 година.
Јулијана Гапо, во името на сите деца му додели и благодарница на поранешниот претседател Бранко Црвенковски, за неговата долгогодишна поддршка и  хуманост.